سالمندان يكي از گروههاي در معرض خطر گرما هستند، بيشتر در معرض خطر گرمازدگي قرار دارند، اين افراد مي توانند به آب موادي مانند طعم دهنده هاي مناسب مانند گلاب، بيدمشك، هل و دارچين اضافه كنند.

كارشناس تغذیه مركز بهداشت استان یزد با اشاره به روشهای مقابله با گرما در تابستان گفت: سالمندان یكی از گروههای در معرض خطر گرما هستند، با توجه به اینكه بدن این افراد در مقایسه با جوان تر ها میزان آب كمتری دارد و  احساس تشنگی در آنها كمتر است، بیشتر در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند، این افراد می توانند به آب  موادی مانند طعم دهنده های مناسب مانند گلاب، بیدمشك، هل و دارچین اضافه كنند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، مهدیه السادات حاجی میرزاده اظهاركرد: تمامی افراد در معرض خطر بیماری های مربوط به گرمای هوا هستند، ولی چهار گروه كودكان، ورزشكاران، سالمندان و شاغلان در فضاهای باز بیشتر از بقیه در معرض خطر هستند.

وی ادامه داد: با فرارسیدن تعطیلات تابستانی، کودکان بیشتر وقت خود را در خارج از منزل به بازی و تفریح می گذرانند. با توجه به اینکه سطح بدن کودکان نسبت به توده بدنی آنها بیشتر است، وقتی که دمای هوای بیرون ، بیشتر از دمای بدن آنها باشد، سریع تر از افراد بزرگسال، گرما را جذب می کنند و تحت تاثیر گرما قرار می گیرند.

حاجی میرزاده افزود: اغلب ورزشکارانی که ساعت ها در مقابل آفتاب گرم تابستان تمرین بدنی می کنند، به مقدار کافی مایعات مصرف نمی کنند. به همین دلیل در اثر فعالیت زیاد ، دچار کمبود آب و مایعات می شوند.

این كارشناس تغذیه خاطرنشان كرد: افرادی که در فضای باز کار می کنند  همانند باغبان ها، کارگران ساختمانی، خدمه کشتی، پلیس ، پستچی ها و سایر افرادی که به اقتضای شغل خود بیشتر وقتشان را در هوای گرم بیرون و جلوی آفتاب می گذرانند و فرصت کمی برای دوش گرفتن و مصرف کافی مایعات ندارند.

وی با بیان این كه تأثیر گرما بر روی افراد مسن در مقایسه با افراد میانسال بیشتر است گفت: افراد سالمند باید سعی کنند کم کم به گرمای هوا عادت کنند و به مقدار کافی آب و مایعات دریافت کنند.

این كارشناس تغذیه متذكرشد: سالمندان یكی از گروههای در معرض خطر گرما هستند، با توجه به اینكه بدن این افراد در مقایسه با جوان تر ها میزان آب كمتری دارد و  احساس تشنگی در آنها كمتر است، بیشتر در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند، این افراد می توانند به آب  موادی مانند طعم دهنده های مناسب مانند گلاب، بیدمشك، هل و دارچین اضافه كنند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا